1.5.10

Colonia Alfa

La colònia que vaig descobrir l'any passat, a les vinyes de gaserans, es manté estable i sembla que es desenvolupa a bon ritme. Donat que serà un bon banc de treball en faré un seguiment acurat i documentaré la seva evolució.

Les dades fins al moment son:

- El 26/02/10, en una recerca exhaustiva, no vaig localitzar cap rastre de que la colònia existís.
- Des de principis d'abril començo a veure adults de septempunctata.
- En pocs dies se'n poden observar una quantitat considerable. Hi ha molt de pugó.
- Els adults localitzats tenen dues mides molt diferents. Les grans, per a mi les habituals de l'espècie, menys actives i més fosques, i les petites, 4 vegades menys de volum, molt més clares i brillants i sexualment molt actives.
- Recordo haver localitzat una sola posta en aquest temps i mai cap larva.
- El 30/04/10 localitzo varis focus de larves, en quantitats importants, i més o menys repartides per tota la zona. Es poden contar per dotzenes. No he localitzat ous (encara que podrien ser molt difícils de veure). Es veuen relativament pocs adults.
- Les larves tenen mides molt diferents. Sembla que hi ha larves cap al final d'aquest estadi i altres que tot just estan començant la fase. O això, o les larves grans pertanyen a un grup i les petites a un altre.

Tinc algunes imatges de diferents individus, adults, larves i fins i tot una de les postes:



1 comentari:

zri99 ha dit...

hoy es un dia especial, bueno casi mejor ayer que fue el principio del fin, de poder ver una luz al final del tunel, en que caminamos como antaño mi buen amigo Manel y la loca de mi perra (kua), lo hechaba de menos, es mi complemento desde hace..casi 30 años que, aunque no lo parezca son unos cuantos, esos paseos (buscando mariquitas y bichos varios) y respirando aire puro, esos silencios intensos que, casi se pueden mascar, nuestras penas son similares y duras y difíciles de contar, pero nos entendemos casi sin decir nada, luego cuando hablamos todo explota pero revitaliza y te "cambia" el chip..
lo quiero tanto..gracias es lo único que puedo decirle, que sé que sabe que cuando me necesite allí estaré, sabiendo que él hará lo mismo por mi.
por cierto ayer fue su cumpleaños (aunque como le dije yá empieza a ser puteaños jajaja).
besitos mil (desde el infinito y más allá!)

ds&kua